maanantai 4. elokuuta 2008

Ei mitään uutta länsirintamalta

Hiljaisuus jatkuu, mistään ei ole kuulunut mitään aiheen tiimoilta. Miten vittu se voi olla, saatana!

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Saattaahan se olla, että poliisisedillä, syyttäjällä ja oikeusistuimella on "hieman" tärkeämpiäkin keissejä kuin vatuloida onko pieni parodia kunnianloukkausta. Tai sitten Veli Ponteva on käsittänyt itsekin oman imagotappionsa ja ei aja asiaansa niin nohevana.

Anonyymi kirjoitti...

Onko se siinä?

http://www.kotimaa.fi/kotimaa/index.php?option=com_content&task=view&id=5873&Itemid=38

"Poliisi sai esitutkinnan valmiiksi tänään maanantaina. Poliisi epäilee nuorta miestä kolmesta rikoksesta: uskonrauhan rikkomisesta, kunnianloukkauksesta ja tekijänoikeusrikoksesta. Asia etenee seuraavaksi syyteharkintaan valtakunnansyyttäjälle.
"

Anonyymi kirjoitti...

Rikoslain 17:n luvun 10§:

Joka
1) julkisesti pilkkaa Jumalaa tai loukkaamistarkoituksessa julkisesti herjaa tai häpäisee sitä, mitä uskonnonvapauslaissa (267/1922) tarkoitettu kirkko tai uskonnollinen yhdyskunta muutoin pitää pyhänä, tai
2) meluamalla, uhkaavalla käyttäytymisellään tai muuten häiritsee jumalanpalvelusta, kirkollista toimitusta, muuta sellaista uskonnonharjoitusta taikka hautaustilaisuutta,
on tuomittava uskonrauhan rikkomisesta sakkoon tai vankeuteen enintään kuudeksi kuukaudeksi.


Uskonnonvapauslain toisessa luvussa taas kerrotaan tarkkaan mikä nuo "tarkoitettu kirkko tai uskonnollinen yhdyskunta" ovat. Näistä listaa ylläpitää Väestörekisterikeskus. Ainakaan vielä 2.1.2008 ei sillä listalla ole "Sana ja ylistys" -nimistä yhteisöä.

Kannattaa varmaan syyttäjällekin ilmoittaa, että tarkistaa ensin mikä tuo Sana ja Ylistys virallisesti oikein on. Taitaapi olla pelkkä rekisteröity yhdistys, jolloin tuo uskonrauhan rikkominen kaatuu heti.